Van de overheid. Voor ondernemers.

Economische missie naar de Verenigde Staten met minister van Economische Zaken Henk Kamp en ZKH Prins Constantijn van Oranje

Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten aanhalen aan de westkust van de Verenigde Staten? Ga dan mee met de economische missie van 5 tot en met 11 januari 2017 naar Las Vegas en San Francisco (Silicon Valley). De missie staat onder leiding van Henk Kamp, minister van Economische Zaken, met ZKH Prins Constantijn van Oranje als StartupDelta Special Envoy.

Het bezoek van minister Kamp en ZKH Prins Constantijn richt zich op het versterken van de positie van Nederlandse techbedrijven, start-ups en kennisinstellingen in de Verenigde Staten.

Hollands vernuft in Las Vegas en Silicon Valley

Las Vegas staat begin januari in het teken van de Consumer Electronics Show (CES), de belangrijkste technologiebeurs ter wereld die jaarlijks in het Las Vegas Convention Center wordt gehouden. Technologiegiganten uit de hele wereld zijn op deze beurs vertegenwoordigd. Dit jaar zal er voor het eerst ook een dertigtal Nederlandse start-ups op de beurs staan in een eigen Holland Startupdelta Paviljoen.

Silicon Valley is het wereldwijde centrum voor de hightech industrie. Veel techbedrijven opereren vanuit die regio als innovatiehub, zoals Google, Facebook, Apple, Intel, Adobe, Yahoo!, NetFlix, Tesla, Electronic eBay, IBM, Oracle, Microsoft, etc. In de directe omgeving staan kennisinstellingen voor fundamenteel onderzoek, zoals Stanford en Berkeley University en Silicon Valley geldt daarmee als het wereldwijde centrum van innovatie.

Op onze landenpagina Verenigde Staten vindt u meer informatie.

Voor wie

• Op de CES staat deelname open voor start ups en andere bedrijven uit de High Tech Systemen en Materialen (HTSM) topsector.• In San Francisco (Silicon Valley) is de missie toegankelijk voor bedrijven en kennisinstellingen uit de HTSM topsector en wordt in het programma speciale focus gelegd op geïntegreerde fotonica, energieopslagtechnologie en 'smart mobility'.

Kansen in de Verenigde Staten

Voor Nederlandse bedrijven zijn er veel kansen op zaken doen in de Verenigde Staten op de themagebieden geïntegreerde fotonica, energieopslagtechnologie en 'smart mobility'.

In deze drie specifieke onderdelen van de HTSM sector bestaat veel overlap tussen vraag en aanbod in de VS en vice versa in Nederland. Nederland heeft belangrijke kennis en expertise op de drie gebieden door de hele keten heen, van onderzoek tot markt. Die kennis is in Silicon Valley erg gewild en biedt daardoor kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Programma

Zowel in Las Vegas als San Francisco (Silicon Valley) bieden we een bedrijvenprogramma aan. Bekijk het voorlopige programma van de missie.

Tijdens deze missie kunt u uw bedrijf of instelling bekendheid geven in de Verenigde Staten. U krijgt de kans om kennis te maken met potentiële partners in de Verenigde Staten. Denk hierbij aan:

  • sectorale seminars,
  • netwerkactiviteiten,
  • bedrijfsbezoeken per aandachtsgebied,
  • gelegenheid om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van de delegatieleiding.

Kosten

De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra deelnemer. Om deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren, geldt voor deze specifieke doelgroep tot medio maart 2017 een korting van 50% op de deelnemersbijdrage.

Inclusief is de deelname aan de collectieve programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis-, verblijf- en eventuele tolkkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

Aanmelden kon tot en met 1 november 2016.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze economische missie contact op met:

Maurits BergerTel: 088 042 5179maurits.berger1@rvo.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Details

Locatie

Las Vegas en San Francisco (Silicon Valley)

Datum

Do 5 jan 2017 - 11 jan 2017

Kosten

Kosten: € 950 per bedrijf (max. 2 deelnemers), € 475 per extra deelnemer Gereduceerd tarief voor vrouwelijke ondernemers
U kunt zich niet meer aanmelden