Van de overheid. Voor ondernemers.

Workshop: Intellectueel Eigendom strategie voor mkb

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Waarde creëren met technische innovaties Is uw bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kunt u geld verdienen, maar ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor uw bedrijf belangrijk.

In deze workshop leert u, aan de hand van theorie, praktische voorbeelden en opdrachten, hoe u Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in uw bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert. Dit kan zowel door bescherming van uw eigen innovaties, maar ook door gebruik te maken van informatie uit octrooidatabanken. Aan het eind van de middag weet u hoe IE kan bijdragen aan een betere bedrijfsvoering en welke IE-strategie het beste bij uw bedrijf past.

Benodigde basiskennis

Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Wij gaan ervan uit dat u bij aanvang inzicht heeft in: - de belangrijkste IE-rechten, zoals vermeld in de brochure Stel uw Intellectueel Eigendom veilig. Deze vindt u op de pagina Brochures over octrooien en andere IE-rechten. - op welke momenten informatie uit IE-databanken uw innovatieproces kan verbeteren. Het volgen van De basis van Intellectueel Eigendom geeft u deze benodigde basiskennis.

Aanmelden

U kunt zich online aanmelden voor onze workshops. Zowel in onze agenda als in het aanmeldformulier vindt u de data waarop we deze workshop geven.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Bel: 088 042 42 42