Van de overheid. Voor ondernemers.

Verpakkings- en etiketteringsvoorschriften Polen

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Alle etiketten moeten in het Pools worden opgesteld, eventueel aangevuld met andere talen. Voor technische producten is de aanduiding van onderhoudsvoorschriften en energieverbruik verplicht.

Bederfelijke producten, onder meer voedingsmiddelen, cosmetica, chemicaliën en medicijnen, moeten voorzien zijn van een label met de houdbaarheidsdatum en een waarschuwing tegen eventuele schadelijke stoffen.

Verpakking van voedingsmiddelen

Verpakkingen van voedingsmiddelen die niet bestemd zijn voor de detailhandel, moeten de productnaam en eventuele aanvullende informatie aangeven waaraan het product te herkennen is.

Verpakkingen van voedingsmiddelen die bestemd zijn voor consumentengebruik, moeten voorzien zijn van de volgende informatie: productnaam, ingrediënten, houdbaarheidsdatum, naam van de producent en inhoud. Voor een volledig overzicht van verpakkingseisen van voedingsmiddelen kunt u de website van het Poolse investeringsagentschap PAIiIZ raadplegen.

Gebruiksaanwijzingen

Gebruiksaanwijzingen van producten moeten in de Poolse taal zijn gesteld. Dit kan aangevuld zijn met andere talen. Daarnaast moeten de productnaam, het land van oorsprong, de naam van de producent en de importeur in het Pools worden aangegeven.

Bijsluiters medische producten

Alle bijsluiters van medische producten moeten zijn voorzien van een uitleg in braille. Hiermee wordt de etiketterings- en verpakkingswetgeving toegepast voor slechtzienden en blinden. In braille moet worden aangegeven:

  • de benaming van het product;
  • de sterkte van het product;
  • of het bestemd is voor baby's, kinderen of volwassenen;
  • de inhoud van het product;
  • de algemene benaming of internationale benaming van de farmaceutische samenstelling.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42