Van de overheid. Voor ondernemers.

Veelgestelde vragen Zelf Deponeren Jaarrekening

Met Zelf Deponeren jaarrekening kan de rechtspersoon (bv of nv) in bedrijfsklasse micro of klein zijn jaarrekening invoeren en deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Hoe kan ik mijn jaarrekening invoeren en deponeren?

U logt in met een eHerkenningsmiddel of een toegangscode Handelsregister; gekoppeld aan de rechtspersoon waarvoor u wilt deponeren.

Ik ben intermediair. Is Zelf Deponeren Jaarrekening ook voor mij geschikt?

Dat hangt van uw situatie af. Als u jaarlijks één of enkele jaarrekeningen deponeert dan is Zelf Deponeren Jaarrekening voor u geschikt. Als u jaarlijks grotere aantallen jaarrekeningen deponeert, dan kunt u gemakkelijker en efficiënter deponeren met SBR.

Hoe kan ik voor meerdere rechtspersonen de jaarrekening deponeren met Zelf Deponeren Jaarrekening?

Als u meerdere rechtspersonen heeft of (als intermediair) namens meerdere rechtspersonen deponeert, dan adviseren wij u om eHerkenning (eH) te gebruiken. U kunt dan meerdere rechtspersonen koppelen aan één eHerkenningsmiddel door middel van machtigen. Intermediairs hebben altijd eHerkenning (eH2) nodig én een ketenmachtiging van de klant. Uw klant kan u hiervoor op twee manieren machtigen: met zijn of haar eigen eH-middel of schriftelijk. Meer informatie op www.eherkenning.nl. NB: niet alle eH-leveranciers ondersteunen ketenmachtigingen!

Ik heb al via Zelf Deponeren Jaarrekening een voorlopige jaarrekening gedeponeerd maar ik wil een nieuwe voorlopige jaarrekening of de inmiddels vastgestelde jaarrekening deponeren. Hoe doe ik dat?

U kunt op de startpagina van Zelf Deponeren Jaarrekening kiezen voor ‘opnieuw deponeren’. LET OP: u kunt per boekjaar slechts eenmaal een vastgestelde jaarrekening deponeren.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Uw jaarrekening wordt gepubliceerd in het Handelsregister. Uw contactgegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen in geval er iets misgaat in het deponeringsproces.

Hoe weet ik of mijn jaarrekening is gepubliceerd in het Handelsregister?

U ontvangt een e-mail met een bevestiging van deponering. In de bijlage van de e-mail treft u een pdf-weergave van de jaarrekening aan. Alle recente deponeringen kunt u zien bij publicaties Handelsregister.

Ik wil op een later moment doorgaan met invoeren, hoe doe ik dat?

U kunt zich in Zelf Deponeren Jaarrekening afmelden en op een later moment doorgaan met invoeren en/of de status van uw deponering inzien. Uw gegevens blijven bewaard. Bij binnenkomst in de online service kunt u kiezen voor de optie Vervolg deponeren of wanneer u reeds gedeponeerd hebt voor de optie Status opvragen

Ik krijg een foutmelding, wat moet ik doen met deze foutmelding?

Bij een foutmelding (in het statusscherm) kunt u via het contactformulier contact opnemen met de Kamer van Koophandel. In de foutmelding staat aangegeven hoe u dit kunt doen.

Hoe stel ik een goede jaarrekening op?

Neemt u hiervoor contact op met een vakinhoudelijk specialist zoals een accountant, administrateur of belastingconsulent.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585