Van de overheid. Voor ondernemers.

SBR voor de intermediair

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Wat is SBR?

Voordelen

  1. Gemak U hoeft de jaarrekening niet meer te printen en en te posten.
  2. Snelheid U ontvangt onmiddellijk een bevestiging van deponering. Zowel een melding in uw software als de ontvangst van een e-mail. U hoeft niet meer te wachten op de verwerking door de KvK en de publicatie van de jaarrekening in het Handelsregister.
  3. Kwaliteit Door het geautomatiseerde proces (veel) minder kans op fouten, zoals optelfouten of een fout in het KvK-nummer. In dergelijke gevallen ontvangt U een foutmelding met uitleg van de KvK.

Financiële software

Voor SBR heeft u financiële software nodig die geschikt is om de administratie in te richten en om rapportages te maken. Een financieel softwarepakket met SBR labelt alle gegevens in de boekhouding. Als u opdracht geeft om een jaarrekening samen te stellen, dan haalt de software automatisch de noodzakelijke gegevens uit de boekhouding en zet deze klaar. Vervolgens kunt u de jaarrekening met uw PKIoverheid-certificaat verzenden naar Digipoort.

Overstappen naar SBR

Alle informatie over de overstap naar SBR vindt u op de SBR-website van de Rijksoverheid. Hier vindt u o.a. een softwarecheck en een handig stappenplan.

Referentie Grootboek Schema (RGS) is een permanente koppeling tussen de boekhouding van een onderneming en interne/externe rapportages. RGS zorgt voor vermindering van hercoderingen binnen de financieel administratieve informatieketen. Lees meer wat RGS voor u betekent.

Veelgestelde vragen over SBR

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Kamer van Koophandel

088-585 1585