Oriëntatie

Deze informatie is geplaatst door:

Is ondernemen iets voor u?

Je eigen uren bepalen, zelf beslissen wat je doet. Voor veel starters zijn dit belangrijke drijfveren. Wat is precies uw motivatie? Wilt u bijvoorbeeld echt meer zelfstandigheid of bent u ontevreden met uw huidige baan? Er is geen goede of foute motivatie, zolang deze maar sterk genoeg is om uw bedrijf succesvol te maken.

Hoe u onderneemt kan niemand u precies vertellen. Het mooie is dat u het ondernemerschap op allerlei manieren kunt invullen. Of u nu het bedrijf van uw baas overneemt of in de avonduren een webwinkel opzet, het is ondernemen. U heeft geen ondernemersdiploma meer nodig, zoals vroeger. Met een goed idee, een flinke dosis motivatie, passie en doorzettingsvermogen komt u al een heel eind. U kunt bijvoorbeeld een seminar of cursus volgen, netwerken met andere ondernemers of zaken uitbesteden. Ook kunt u zich hierbij laten begeleiden of coachen, er zijn uiteenlopende marktpartijen die dienstverlening op het gebied van het ontwikkelen van ondernemerschap aanbieden.

Ervaring met ondernemerschap opdoen in het buitenland

Wilt u kennis en ondernemerschapsvaardigheden opdoen bij een bedrijf in het buitenland? Neem dan deel aan het Erasmus for Young Entrepreneurs programma en laat u coachen door een ervaren ondernemer (inclusief beurs van de Europese Commissie).

Bijeenkomsten & webinars

Orientatie op uw eigen bedrijf

Deze informatie is geplaatst door de

Kamer van Koophandel

Neem contact op met

Kamer van Koophandel