Van de overheid. Voor ondernemers.

Online registreren voor softwareleveranciers

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Notarispakket aansluiten op Online Registreren webservice

U kunt als softwareleverancier uw notarispakket aansluiten op de Online Registreren webservice. Hierdoor kunnen gebruikers van uw notarispakket op een eenvoudige manier data aanbieden voor inschrijvingen in het Handelsregister. Op deze pagina vindt u als softwareleverancier alle informatie om uw software gereed te maken voor het aansluiten op de Online Registreren webservice.

Inloggen softwareleveranciers

Voordat u kunt inloggen moet u toegang tot de ontwikkelomgeving krijgen. Onderaan de pagina vindt u daarover meer informatie.

Nieuws

  • De Kamer van Koophandel introduceert een webservice op Online Registreren. Hierop kunnen softwareleveranciers hun notarispakket aansluiten zodat notarissen opgavenberichten kunnen aanleveren.
  • De eerste versie ondersteunt de operaties "opvoerenOpgave"(nieuwe inschrijving Besloten Vennootschap, BV, NV, stichting, vereniging en coöperatie) en "opvragenStatusOpgave". Uitbreiding vindt releasematig plaats.
  • Op deze pagina treft u alle benodigde documentatie aan over het aansluiten op de ontwikkelomgeving en certificering van uw notarispakket.
  • NB: In de ontwikkelomgeving wordt Chrome niet ondersteund, Safari, Firefox en Internet Explorer wel.

Aansluiten

Als u wilt aansluiten dient u de volgende stappen te nemen:

  1. Neem contact op met Functioneel Beheer van de Kamer van Koophandel (stuur een mail naar fab-orn@kvk.nl) om toegang tot de ontwikkelomgeving te krijgen.
  2. Download de onderstaande documentatie, bouw de integratie, test uw pakket en verifieer de ontvangst van de berichten via de inloglink van de ontwikkelomgeving.
  3. Neem contact op met Functioneel Beheer om certificatie van uw pakket te starten.
  4. Na certificatie krijgt uw pakket toegang tot de productie-omgeving.
  5. Meer informatie treft u in onderstaande documentatie.

Documentatie

Technische informatie voor de bouw en het testen KvK-OR Infopakket V15 (zipfile).

Veelgestelde vragen

Meldt u aan bij Functioneel Beheer. Download het informatiepakket en bestudeer zowel het Serviceboek als het SoapUI project. Daarin treft u de beschrijving aan van de KvK Opgaveservice en de werkwijze van testen en certificeren.

In deze eerste versie van de KvK Opgaveservice voor Online Registreren worden de operaties opvoerenOpgave en opvragenStatusOpgave ondersteund waarmee u de gegevens voor een nieuwe inschrijving van een B.V., N.V., Stichting, Vereniging en Coöperatie kunt aanleveren.

Nadat u zich heeft aangemeld genereert en levert de Kamer van Koophandel u een testcertificaat (en de uitgeverhiërarchie) die uitsluitend geldig is in de specifieke ontwikkel- en testomgeving van KVK OR FrontEnd en KVK Opgaveservice. Zie voor meer details het hoofdstuk Testen uit het Serviceboek Online Registreren dat in het Informatiepakket zit.

Nee, de Kamer van Koophandel rekent geen aansluitkosten om uw NotarisPakket op de Online Registreren webservice aan te laten sluiten. Om de stabiliteit van Online Registreren webservice te verzekeren dient uw NotarisPakket een certificering te ondergaan om op de productieomgeving te worden toegestaan.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Functioneel Beheer (mail naar fab-orn@kvk.nl).

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Kamer van Koophandel