Van de overheid. Voor ondernemers.

Internationale organisaties

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Internationale organisaties besteden jaarlijks vele miljarden euro’s aan projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Daar komen aanbestedingen en opdrachten uit voort die interessant kunnen zijn voor uw bedrijf.

Hulp van RVO.nl

Een goede voorbereiding en een gedegen strategie zijn essentieel bij het zaken doen met een internationale organisatie. RVO.nl heeft verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te ondersteunen bij het verkennen van uw kansen, het opstellen van een strategie en het positioneren van uw bedrijf en producten.

Onze adviseurs kunnen u kosteloos helpen met verschillende diensten of een combinatie van diensten. Wij geven informatie en advies, bieden financierings- en subsidiemogelijkheden, en we zetten ons wereldwijde netwerk van ambassades en andere overheidsvertegenwoordigingen in voor contacten, bezoeken, missies, en belangenbehartiging. Uit het RVO.nl bedrijfsleveninstrumentarium kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van diensten als:

 • adviesgesprek over kansen en mogelijkheden voor uw onderneming;
 • beantwoording van uw vragen via e-mail, telefoon of in een informatiedossier;
 • netwerken en contacten bij internationale organisaties, zowel hoofdkantoren en in specifieke landen;
 • deelname aan evenementen met internationale organisaties in Nederland of in het buitenland (voor aankondigingen kunt zich abonneren op RVO.nl Nieuwsbrief Internationaal en/of lid worden van onze LinkedIn groep);
 • deelname aan missies;
 • beschikbaar stellen van sectorrapporten (per organisatie is een beperkt aantal focussectoren aangewezen);
 • voucher internationale organisaties.

Schatten wij uw kansen positief in en heeft u de ambitie om de markt van internationale organisaties te betreden? Dan kunt u ook voor een langere periode met ons afspraken maken voor ondersteuning en samenwerking. Wij bespreken graag in een maatwerkbenadering welk traject voor u het meest adequaat is en wat wij als Nederlandse overheid in verschillende fasen van dit traject voor u kunnen betekenen.

Welke organisaties?

RVO.nl helpt u met het binnenhalen van opdrachten, financiering en samenwerking. Dit doen wij voor de volgende internationale organisaties:

Mogelijkheden van de verschillende organisaties per land vindt u terug op de landenpagina’s.

Kansrijke bedrijven

De markt van en via internationale organisaties is complex en veeleisend. Dit geldt voor het verkrijgen van opdrachten en orders, voor het verkrijgen van financiering en voor (innovatieve) partnerships (zoals publiek-private samenwerking). Bent u als onderneming al internationaal actief en wilt u in een volgende fase deze nieuwe markten aanboren? Dan kan het interessant zijn om de mogelijkheden via internationale organisaties te verkennen.

Deze markten zijn over het algemeen niet erg overzichtelijk en u moet zich de tijd gunnen om uw producten en bedrijf te positioneren. Doorzettingsvermogen en inzet gedurende een langere periode (½ tot 1½ jaar) is nodig.

Heeft u belangstelling? Dan bespreken wij graag uw ambities, eventuele business case en de rol die wij als overheid voor u kunnen vervullen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij ook nieuwe, innovatieve ondernemingen ondersteunen; hierover kunt ons ook altijd benaderen.

Actuele projecten en aanbestedingen

In een dossier op Netvibes verzamelen wij voor u actuele projecten en openbare aanbestedingen van internationale organisaties. De EBRD en de Wereldbank staan niet in dit dossier. Projecten en aanbestedingen van deze organisaties vindt u via:

Instrumenten voor ondersteuning

Onze ondersteuning kan verder nog bestaan uit het inzetten van andere instrumenten van RVO.nl en daarbuiten om uw business plan te realiseren, bijvoorbeeld:

 • Partners for International Business (PIB) - ondersteuning voor groepen bedrijven en kennisinstellingen die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden
 • DHI - subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsstudies
 • DGGF - financiering voor (mkb-)ondernemers die willen investeren in opkomende markten en ontwikkelingslanden
 • D2B - ondersteunt buitenlandse overheden om ontwikkelingsrelevante, infrastructurele projecten te ontwikkelen met oog voor de impact op mens, milieu en maatschappij
 • DRIVE - ondersteuning voor infrastructurele projecten in lage-inkomens en middeninkomenslanden

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Bel: 088 042 42 42

0017-bespreking 0024-vind-je-collega 0027-reserveren-ruimte 1008-oog 1012-rijkspas 2001-kalender 2008-computer 2054-smartphone 4070-beschermen 4094-werkgelegenheid 5000-grootstedelijk 5066-milieu 6005-starters 6019-innovatie 6023-ondernemen 6024-ondernemingen 6028-producten 6033-zzp 6034-handel 9001-rekening 9004-belastingen 9012-koopwoning Facebook GooglePlus 10 likes LinkedIn Twitter YouTube budget-9000 check_dik check_dun chevron-down chevron-right-bold chevron-right chevron-up circle-minus circle-plus communicatie-2022 consument-6003 contact-2005 delenCreated with Sketch. discussies download ear-4001 email-2012 enquete worldCreated with Sketch Beta. externe-link-2013 facts-and-figures-1013 filter gemeente-5001 groep-mensen-0015 Artboard 1Created with Sketch. help home-2004 home info inhoud kalender-dun landbouw-6020 link-external link mening menu-3903 minus-circle-filled minus minus_thin overzicht pijl-beneden-1002 pijl-boven-1004 pijl-links-1001 pijl-met-hoek pijl-rechts-1003 pijl play-button plus-circle-filled plus plus_thin search sluiten-circle sluiten squircle telefoon-0022 top user-3905 video-2017 wet-7003 world zoek-3907