Van de overheid. Voor ondernemers.

Hoe maak ik mijn bedrijf klaar voor export?

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

De factor mensen

De export van uw product of dienst eist wat van de competenties van uw medewerkers: klantcontact in een andere taal, offertes maken, facturen versturen etcetera. U wilt dat uw medewerkers in het buitenland hun werk goed kunnen doen. Hoe organiseert u bijvoorbeeld uw exportbinnendienst? Zendt u een medewerker uit naar het buitenland of neemt u een lokale medewerker in dienst? Er valt genoeg te regelen in uw bedrijf. Om management en medewerkers in optimaal te laten functioneren op het gebied van export kunt u ze hiervoor opleidingen laten volgen. Bijvoorbeeld export.nl heeft een groot aanbod van trainingen en opleidingen.

Meer informatie:

Een handige website is het netwerk Internationaal Ondernemen over het inrichten van een organisatie voor export.

De factor financiën

Exporteren kost geld. Naast de kosten voor marketing voor het vertalen van brochures en uw website heeft u mogelijk ook nieuwe verpakkingen nodig. U moet uw product aanpassen aan de eisen van het land waarmee u zaken wilt doen. Welllicht heeft u meer productiecapaciteit of opslagruimte nodig en zal er gereisd, verzekerd en vervoerd moeten worden. En ook tijd kost geld.

Om u verder te helpen bij uw oriëntatie op financiering in het algemeen heeft de Kamer van Koophandel een webinar, een aantal filmpjes en twee scans ontwikkeld:

Daarnaast biedt de overheid diverse faciliteiten voor bedrijven die exporteren. Meer informatie is te vinden op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Kamer van Koophandel