Van de overheid. Voor ondernemers.

Het starten van een bedrijf (innovatietoolkit)

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Voordat u een bedrijf start is het belangrijk om u goed te oriënteren. Hoe schrijf ik een ondernemingsplan, hoe doe ik marktonderzoek en aan welke regels zit ik eigenlijk verbonden? In onderstaand overzicht vindt u enkele relevante links naar websites die u verder kunnen helpen.

Ondernemersplein

Als startende ondernemer heeft u te maken met regels van de overheid. Op Ondernemersplein vindt u een stappenplan en andere zeer nuttige informatie waar u mee te maken krijgt als u een bedrijf wilt starten.

Centraal Bureau voor de Statistiek

Op de CBS-site staat ondermeer info over het Starterspakket: voor een klein bedrag kunt u cijfers opvragen over uw gemeente en branche. Daarnaast een schat aan gegevens en bibliotheek met publicaties van het CBS. Website CBS

Panteia

De website van Panteia is een vraagbaak voor mkb, biedt cursussen en sectorinformatie.

MKB Nederland

Een goede bron om snel inzicht te krijgen in de marktgrootte, de belangrijkste spelers en actuele milieuonderwerpen. Informatie over en verwijzingen naar projectbureaus over arbeidsvoorwaarden, arbo, internationale handel, maatschappelijk verantwoord ondernemen en energiebesparing. Daarnaast zijn er regionale organisaties en provinciale sites. Website MKB Nederland

www.knowthis.com Een ‘bibliotheek’ over marketing: over hoe je een marketing plan schrijft, hoe je een marktstudie verricht, en nog veel meer. Engelstalig. www.stemsite.nl Stichting Techniek en Marketing (STEM) is gericht op ‘industriële marketing’: de marketing van producten, diensten en systemen gericht op ondernemingen, professionele organisaties en institutionele kopers. STEM verzorgt opleidingen en cursussen.

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42