Van de overheid. Voor ondernemers.

Developing Your Business - instrumenten voor zakendoen in ontwikkelingslanden

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ondernemers die internationale ambities hebben en voor hun onderneming investeren in opkomende markten en ontwikkelingslanden zorgen voor banen en daarmee voor welvaart.

De Nederlandse overheid wil samen met Nederlandse bedrijven duurzame economische groei in ontwikkelingslanden bevorderen. Daarbij richten zij zich vooral op economische sectoren waarin Nederland sterk is, zoals waterbeheer, voedselzekerheid en ontwikkeling van infrastructuur. De overheid heeft verschillende instrumenten die het zakendoen met opkomende markten en ontwikkelingslanden vergemakkelijken. U vindt een overzicht in deze Developing Your Business (DYB) database.

Meer informatie over ontwikkelingssamenwerking vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Wat vindt u bij Developing Your Business?

Informatie over onder meer subsidies en ondersteuning bij exporteren, investeren, onderzoek, netwerken en trainingen. Deze zijn toegankelijk voor Nederlandse bedrijven en instanties. Ook vindt u interessante websites van diverse organisaties. De informatie gaat over financiële en niet-financiële instrumenten. Soms is een lokale partner nodig om van de instrumenten gebruik te kunnen maken.

Meer informatie

De indeling van instrumenten is op de volgende onderwerpen:

Deze informatie is geplaatst door:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42