Van de overheid. Voor ondernemers.

Deregistratie

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

Onderneming niet meer actief?

De Kamer van Koophandel controleert of bedrijven die zijn ingeschreven in het Handelsregister nog actief zijn. Dit doet de KvK door de inschrijvingen in het Handelsregister te vergelijken met het bestand van de Belastingdienst. Als er uit deze vergelijking blijkt dat een onderneming niet meer actief is, dan krijgt dit bedrijf een brief van de Kamer van Koophandel. Heeft u zo'n brief gehad? Als u niets doet, dan wordt uw onderneming na 4 weken uitgeschreven. Dit proces heet deregistratie.

Het is soms lastig te bepalen wanneer er precies sprake is van een onderneming. De Kamer van Koophandel gebruikt een aantal criteria om te bepalen of u een onderneming heeft. Bekijk alle criteria.

U heeft nog wel een actieve onderneming

Heeft u een brief van de KvK gehad en bent u van mening dat uw onderneming nog wel actief is? Stuur dan naar het in de brief genoemde e-mailadres bewijsstukken op naar de Kamer van Koophandel (bijvoorbeeld aangiften inkomstenbelasting, recente in- en verkoopfacturen). Vermeldt in uw e-mailbericht uw KvK-nummer.

Let op: stuur de bewijsstukken als bijlagen mee.

Deze informatie is geplaatst door:

Kamer van Koophandel

Heeft u nog vragen?

Kamer van Koophandel