Btw bij export

Deze informatie is geplaatst door:

Exporteert u goederen naar het buitenland en wilt u weten hoe het zit met de btw? Aan andere ondernemers berekent u geen btw. Het maakt daarbij niet uit of ze uit de EU komen of niet. U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer over btw bij export:

Naar niet-EU-landen

U exporteert uw producten naar een afnemer buiten de Europese Unie (EU). Als u kunt aantonen dat uw goederen ook daadwerkelijk de EU verlaten, dan vallen deze goederen onder het btw-nultarief. U hoeft dan geen btw in rekening te brengen. 
Meer informatie hierover vindt u bij de Belastingdienst.

Binnen de EU

Als u goederen exporteert aan ondernemers binnen de EU, dan hoeft u geen btw in rekening te brengen. Onder 2 voorwaarden: u en uw afnemer hebben een btw-identificatienummer én u kunt aantonen dat de goederen naar het andere EU-land worden vervoerd. In dit geval is er namelijk sprake van een 'intracommunautaire levering'. 

Btw bij diensten in het buitenland

Als u diensten aan buitenlandse opdrachtgevers levert, worden deze belast in het land waar uw opdrachtgever gevestigd is. Meer informatie over btw en diensten vindt u bij de Belastingdienst.

Deze informatie is geplaatst door de

Kamer van Koophandel

Neem contact op met

een adviseur van de KvK

Bel (088) 585 2222